Álommunka pszichodrámában

 
Freud szerint az álomfejtés a tudatalattihoz vezető királyi út. Pszichodráma munkában is az álom-dráma mással nem helyettesíthető közvetlenséggel éri el a tudat számára rejtett tartalmakat. Használata kevéssé nélkülözhető, azonban korántsem egyértelmű. Vezetése az álommunka speciális technikai tudását igényli. Workshopunk célja ezen technikai tudás megszerzése vagy elmélyítése. Szívesen látjuk tehát azokat a képzésben lévőket, akik szeretnének megerősödni az álom-drámavezetés módszerében.
 
Ajánljuk a workshopot azoknak is, akiket az álomfejtés foglalkoztat; akiknek visszatérő álmuk van, vagy csak szeretnének közelebb kerülni egy álmuk megértéséhez. Várjuk továbbá azokat is, akiket vonz a pszichodráma és művészetek közötti határmezsgye.
 
Az álmok, főként a visszatérő álmok mélyén többnyire trauma tapintható ki. A workshopon résztvevők álmai közül azoknak a játékra jelentkezőknek egy-egy álma kerül megrendezésre, akiknek álom-anyagát, illetve témáját a csoport tagjai a legnagyobb arányban választják. Az álmok térben megjelenítését a csoportvezetők rendezik meg. A vezérfonál mindig az álom, ami elvezet az aktuális, valamint a koragyermekkori traumákhoz, azaz eljuttat a tudattalanná vált anyag feltárásához is.  Az álmokból készülő pszichodráma játékok mindig a dráma mintha-valóságában kezdődnek, s ugyanebben a valóságban fejeződnek is be. Közben azonban az álom, a fantáziák és emlékek nyomába eredve szürreális kalandok részesei leszünk.
 
Időpont: 2020. október 17.12-21:00
 
A workshop vezetői:
Dr. Erdélyi Ildikó
Klinikai szakpszichológus, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor, pszichoanalitikus, egyetemi tanár
Dr. Sipos Lilla
Pszichológus, pszichodráma vezető, kiképző gyermekdráma vezető 
 
Jelentkezés és bővebb információ:
Dr. Erdélyi Ildikó
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.erdelyiildiko.hu
 
Dr. Sipos Lilla
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
 
Helyszín: Budapest II. ker., Margit-híd pesti hídfő, 4-6-os villamos megálló közelében.
 
 
A workshopon való részvétel a Képzési Rendnek megfelelően a felsőfokú képzés részeként 10 órában beszámítható a nem kötelező témájú workshopok közé.

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
Állásfoglalás online csoportmunka beszámíthatóságáról

Kedves Tagtársunk!

 

Többen fordultatok a Tanulmányi Bizottsághoz azzal kérdéssel, hogy az online megtartott csoportfoglalkozások beszámíthatóak-e a csoportfolyamat óraszámába.
A Tanulmányi Bizottság megtárgyalta a kérdést és a következő állásfoglalást alakította ki:

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu