Monodráma képzés

MONODRÁMA KIKÉPZŐ PROGRAM
Felhívás jelentkezésre

 

 


A MPE keretében több éves munkával elkészült és a TB által elfogadásra került az  ideiglenes Monodráma képzési rend  (a részleteket a teljes szöveggel ide kattintva olvashatod), melynek alapján a következő félévben „pilot” ráépített monodráma képzés indul. Az első évfolyam(ok)at sikerrel teljesítők tanúsítványt kapnak. E csoport(ok) tapasztalatai alapján alakítjuk majd ki a végleges Monodráma képzési rendet, mely a teljes MPE Képzési Rendbe illeszkedik majd, kibővítve az eddig csak csoportos képződési lehetőségeket.

A képzés célja: Pszichodramatikus ismeretekkel rendelkezők számára egyéni pszichoterápiás vagy tanácsadói dramatikus munkára történő felkészítés,  a kompetenciahatárok tiszteletben tartásával. Ennek alapján két „szakirányon” halad a képzés, melyek részben közös, részben párhuzamos tartalmúak.

A képzési bemeneti feltételei: (1) pszichodráma pszichoterapeuta vagy pszichodráma vezetői végzettség, és  (2) egyéni segítői kompetenciát igazoló alap BA - vagy szakirányú végzettség, és (3) legalább egy év gyakorlati egyéni segítői tevékenység. A jelentkezőnek mindezt a jelentkezéskor igazolnia kell.

A képzési idő 180 óra, tanuló csoportban, egymásra épülő 6 modulban. A modulok tartalmát lásd a teljes anyagban. A pszichoterápiás és tanácsadói ág moduljai részben átfedik egymást.

A képzés lezárásának feltétele a képzési időn felül 90 óra egyéni terápiás, monodramatikus saját élmény megszerzése, nem a saját kiképzőknél. (Egy akkreditált pszichoterápiás módszerben korábban megszerzett és igazolt egyéni saját élmény 90 órában beszámítható a képzésbe. Ebben az esetben csak 30 óra kiegészítő monodramatikus saját élmény megszerzése szükséges.)

A képzés 2019 márciusában indul, havi egy pénteki napon 9.30-18.00h Budapesten. Az első félévi időpontok: 2019 március 8, április 5, május 10, június 7

E csoportot vezető kiképzők (mindhárman a Monodráma grémium tagjai):

  • Dr.Ónody Sarolta pszichiáter főorvos, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0630 3667591)
  • Dr.Pintér Gábor klinikai szakpszichológus, c. egyetemi tanár, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0620 3291012)
  • Dr.Tomcsányi Teodóra, klinikai szakpszichológus, Prof. emerita, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0620 8259590)

 

 

Érdeklődni lehet (a teljes ideiglenes képzési rend elolvasása után) telefonon bármelyik kiképzőnél.

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet Pencz Berni szervezőnél.

Az alapfeltételeknek megfelelő jelentkezők első interjún vesznek részt egyeztetett időpontban.

Hírek

Telefonszám változás

Kedves Érdeklődők!

 

A Magyar Pszichdráma Egyesület telefonszám június 4-én megváltozik, az alábbi számon vagyunk elérhetőek ügyfélfogadási időpontokban:

+36 1 79 78 238

 

Üdvözlettel:

Ügyfélszolgálat

 
Bibliodráma és gyermekdráma csoportok indulnak

2019. őszén bibliodráma és gyermekdráma csoportok indulnak.

Bővebb információ:

gyermekdráma asszisztensi és gyermekdráma felsőfokú csoport

bibliodráma önismereti csoportok

 

 
Monodráma képzés indul (II. csoport)

MONODRÁMA KIKÉPZŐ PROGRAM

II. csoport, 2019 őszétől

A MPE keretében meghirdetésre kerül a 2. „pilot” monodráma képzés, amiért sikeres teljesítés esetén tanúsítvány jár. Bővebben...  

Előkongresszus

Már lehet jelentkezni az előkongresszusi workshopokra!

Manuela Maciel:
Generációkon át -- a pszichogenealógia, a pszichodráma és a szociodráma összeszövése
 
Maurizio Gasseau:
Az álmok átalakító bölcsessége a jungi pszichodrámában
 
Maurizio Gasseau: Közös álomszövés.
A szociális álom-mátrix pszichodramatikus alkalmazása

 

Bővebben

 
Év dolgozata pályázat 2019.

Kedves Kolléga!

A MPE Vezetősége ismét meghirdette "Az év dolgozata" pályázatot mindazoknak, akik 2018. január 1. és 2019. június 22. között sikeres felsőfokú vizsgát tettek/tesznek és egyesületi tagok.

Bővebben...  
Aktuális nemzetközi pszichodráma események

Bővebben...

 
Életszövet 30 - pszichodráma kongresszus


Egyesületünk 30 éves évfordulóját szeretnénk méltó módon megünnepelni novemberi kongresszusunkon, melynek címe: Életszövet 30. A szervező csapat kezei alatt már ég a munka, és szeretnénk, hogy te is minél hamarabb rá tudj hangolódni az együttlétre.

Új honlapunkon figyelemmel kísérheted a tudnivalókat a programról és a jelentkezésről, és itt fogjuk megosztani bemelegítő gondolatainkat is. Kezdj el hangolódni, és vésd be a dátumot piros betűkkel a naptáradba! 2019. november 29-30., december 1!

A kongresszus honlapja: https://www.kongresszus.pszichodrama.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Magyar-Pszichodráma-Egyesület-194622011341975/?tn-str=k*F

Instagram: MPE_Magyar Pszichodráma Egyesület

 

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu