Pszichoterápiás csoportok 2020. I. félév

 

Kezdés

Téma

Csoportvezetők

Információ, jelentkezés

megüresedő helyek esetén folyamatosan van mód csatlakozni

Pszichodráma pszichoterápiás csoport

Budapest, Bartók Béla út 9.,

hetente, szerdán 17.30-20.45

dr. Petrovszki Irén

pszichiáter és pszichoterápiás szakorvos (Tündérhegy); viselkedésterapeuta és

pszichodráma pszichoterapeuta

Rubovszky György Zsolt

pszichológus (Tündérhegy),

pszichodráma vezető

Életvezetési elakadással, életciklus krízissel vagy személyiségzavarral élő felnőtteket várunk. Olyanokat, akik szeretnék jobban megérteni a működésüket annak érdekében, hogy az életminőségük, kapcsolataik javulni tudjanak, és így belső harmóniájuk erősödjön.

 
Lassú nyitott pszichoterápiás csoport, ami azt jelenti, hogy a csoport létszámától függően van mód a csatlakozásra, a terápia lezárása pedig a folyamat részeként – a tagok és a vezetők közös megértése által – kerül meghatározásra. A csoport a tagok egyéni célkitűzései mentén, közös terápiás szerződés keretei között dolgozik együtt.
 

Érdeklődni és jelentkezni: a +36-30/626- 70-23-as vagy a +36-20/265- 45-61-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  mail-címen lehet.
 

Ezt követően egy találkozási időpontot egyeztetünk, ahol személyesen is mód van egymás megismerésére annak érdekében, hogy tisztábban lehessen látni, valóban ez a csoport a megfelelő segítség a hozott problémára. Azt kérjük, hogy – amennyiben van – erre az első találkozásra hozza magával minden korábbi kórházi kezelése dokumentációját, pszichológiai véleményét. Az új tagnak viszont csak a második alkalmon kell elköteleződnie a folyamat mellett annak érdekében, hogy reális csoport-tapasztalat mentén tudja döntését meghozni.

csatlakozni legközelebb 2020. januárban lehet

pszichoterápiás és rehabilitációs pszichodráma csoport

Budapest, Széll Kálmán tér

minden szerda 17.30-20.45

folyamatosan működik, a csoportba új tagokat felvenni a szabad helyek függvényében tudunk  

Dr. Móra László Xavér

kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, pszichoanalitikus egyetemi adjunktus

Erdei Kata

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető  

A csoportra lelki problémákkal küzdőket várunk.

A csoportot hetente hétköznap este, szerdán tartjuk 17.30 – 20.45

Olyan felnőtteket várunk, akik már (újra) tanulnak vagy dolgoznak, vagy akik a közeljövőben szeretnének ismét elhelyezkedni. A csoportban pszichoanalitikus szemléletben dolgozunk.

Olyanokat is fogadunk csoportunkba, akik korábban kórházi vagy ambuláns (bejáró) pszichoterápiás kezelésben vettek részt.

Helye: Budapest, Széll Kálmán tér

A csoport folyamatosan működik, a résztvevőkkel egyénileg szerződünk, hogy mennyi ideig vesznek részt a csoport munkájában. A felvételt első interjú előzi meg.

Érdeklődhet: Dr. Móra László Xavérnál: 20/3940588 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.mora.5mp.eu

2020. február 24. 120 órás pszichoterápiás pszichodráma csoport

dr. Hollai Zsuzsanna

pszichoterápia szakorvosa, pszichodráma asszisztens


Tóth Levente

klinikai szakpszichológus, pszichodráma asszisztens

 


Szupervízor:

Mérei Zsuzsa

kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor

"Minden egy kicsit megváltozik, mihelyt az ember kimondja."
         (Hermann Hesse.)

Terápiás pszichodráma csoport Budapesten
 
Csoportunkba azok jelentkezését várjuk, akik szorongásos vagy depresszív jellegű tünetektől szenvednek, és/vagy szomatikus (testi) tüneteikhez kapcsolódóan nehézségeket, elakadást élnek meg életükben. Hívjuk azokat is, akik tüneteikre gyógyszert szednek.
Várjuk azokat, akik szeretnék visszatérő tüneteiket megérteni, életükre gyakorolt hatását megvizsgálni; azokat, akik törekednek csoportos körülmények között ezek gyökereire rálátva a negatív mintákat felülírni, vágynak új megküzdési lehetőségeket kipróbálva újszerű élményeket megélni.
 
 
Időpontok:
Kéthetente, hétfői napokon, 16:30-20:30-ig. Első alkalom: 2020. február 24.
A 120 órás csoportfolyamat alkalmanként 5 terápiás órát (5x45 perc) tartalmazó egységekben zajlik. Az alkalmak 15 perc szünetet tartalmaznak.
Az első két foglalkozás alkalmával a csoport nyitott, a második alkalom végén döntenek a jelentkezők a teljes folyamatban való részvételről. Ekkor a csoportot lehetőség szerint bezárjuk, azaz új tagok már nem csatlakoznak.
 
 
Helyszín:
Változás Stúdió, Budapest,  III. kerület, Hévizi út 9. fszt. (www.valtozas.com)
 
 
Részvételi feltételek:
-       Alsó korhatár a betöltött 20. életév.
-       A tervezett csoportlétszám 8-12 fő.
-       A csoportba való felvétel előtt a csoportvezetők mindenkivel egy személyes interjú keretében találkozunk, ez a csoportba kerülés feltétele. (Korábbi zárójelentést, ambuláns lapot, pszichológiai véleményt kérjük, hozzák magukkal!)
-       A csoporttagok között nem lehet érzelmi vagy egzisztenciális függőség. Ennek esetleges felismerésére lehetőség lesz az első csoportülések során.
-       A csoporttitok megőrzésének fontosságát mindenkinek el kell tudni fogadni.
-  A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt!
 
 
Jelentkezés, bővebb információ:
dr. Hollai Zsuzsanna:
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 telefon: 0630-914-3105
Tóth Levente:
 

A pszichoterápiás protokoll szerint (Magyar Pszichiátriai Társaság Terápiás Irányelvei) szerint minimum kétheti gyakoriság szükséges ahhoz, hogy terápiásnak lehessen tekinteni egy csoportot. Bővebben: Pszichoterápiás módszerek protokollja

Hírek

Nyári zárvatartás 2020.

Kedves Kolléga!

 

Értesítünk, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig irodánk zárva tart.

Augusztus 31-től ismét a megszokott ügyfélfogadási időpontokban tartunk nyitva, vagyis hétfőnként 9 és 11, csütörtökönként 15 és 19 óra között.

Szép nyarat kívánunk!

 

Üdvözlettel:

MPE Vezetőség

 
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Nyári gyermekpszichodráma csoportok

Csoportok korosztály szerint alsósoknak, felsősöknek, kamaszoknak júliusban és augusztusban:

 

 

 

 
Ügyfélfogadás júniusban

Kedves Érdeklődők!

2020. júniusában az ügyfélfogadás csütörtökönként 17-19 óra között lesz.

Üdvözlettel:

MPE ügyfélszolgálat

 
Szociodráma online - demonstráció június 8-án

Az MPE Szociodráma Munkacsoport néhány tagja módszertani demonstrációt hirdet dramatistáknak, melyben bemutatja, hogyan kezdett szociodramatikus eseményeket vezetni különböző terepeken online.  Bővebben...  

Közlemény 2020. április 9.

Kedves Tagtársunk!
 
Sajnos nem változtathatunk 2020 március 13-án kelt határozatunk tartalmán, továbbra is tiltunk minden, az egyesület keretében zajló csoportos tevékenységet.
Érthető türelmetlenségünket személyesítsük meg képzeletben és beszéljünk vele okosan, szépen, hátha racionálisan meggyőzhető.
Konkrét határidőt most nem tudunk adni, a korlátozás a veszélyhelyzet fennálltáig marad érvényben.

Jó egészséget, vigyázzatok magatokra, reméljük hamarosan találkozunk!
 
Baják Gábor
elnök

 

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu